С най-добри резултати, както обикновено са скандинавските страни и Нидерландия.България отново

...
С най-добри резултати, както обикновено са скандинавските страни и Нидерландия.България отново
Коментари Харесай

Трансперънси интернешънъл: България и Унгария отново са на дъното в индекса за корупция в ЕС

С най-хубави резултати, както нормално са скандинавските страни и Нидерландия.

България още веднъж е на дъното в Европейския съюз в Индекса за 2022 година за корупция на интернационалната организация за битка против корупцията " Трансперънси интернешънъл ", съобщи БНР.

Страната ни е сложена на 72 място с показател от 43 пункта. На последното място измежду страните от Европейския съюз е Унгария с показател от 42 пункта.

Според изпълнителния шеф на " Прозрачност без граници " Калин Славов, измежду аргументите да сме измежду последните в Европа е продължаващата политическата рецесия у нас.

" Въпреки късия живот на 48-ото Народно заседание имаше законопроекти, които се опитваха да вкарат практики като в Унгария и в Русия ", разяснява той.

" Нещо повече, даже и тогава, когато в България е имало персони, политически екипи, които са поемали по-категоричен ангажимент за това " да изчистят " българските институции от масираната корупция, тази упоритост " наред " е заглъхвала с времето. А защото, както споделят циниците, " не можеш да бъдеш власт в България и да останеш на власт, в случай че не си потопиш пръстите в меда ", тъй като самата олигархия, която е гръбнака на икономическата и на политическата власт в страната, няма да те остави на власт, в случай че продължаваш да бъдеш кардинален и безапелационен в прочистването на страната ", уточни Огнян Минчев при представянето на резултатите от последното изследване на " Трансперънси интернешънъл ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР